Ölkokta musslor
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 kg blåmusslor
- 2 dl grädde
- 3 dl öl alkoholfri veteöl
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 cm ingefära
- 1/2 st blekselleristjälk
- 6 st gröna sparrisar
- 1/2 st röd chili
- 1/2 krm salt
- 1 st lime
- koriander
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Dra bort "skägget" på de musslor där det sticker ut. Knacka försiktigt på musslor som är öppna. Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor.
- Skala och hacka vitlök och ingefära.
- Koka upp ölen tillsammans med grädden, vitlök och ingefära.
- Lägg därefter i musslorna. Täck grytan med lock. Låt musslorna koka ca 5 minuter eller till de öppnat sig. Lyft upp musslorna (släng alla som inte öppnat sig, de kan vara dåliga).
- Koka ihop såsen ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och lime.
- Strimla bleksellerin fint och dela sparrisen i 3 cm bitar, kärna ur och hacka chilin.
- Lägg i musslorna tillsammans med sellerin, sparrisen och chilin, koka upp innan servering.
Till servering
- Servera musslorna med nybakat bröd och strö över koriander vid servering.