Ölkokta Musslor kokta i veteöl är ett måste i sommar! Musslorna får en härligt fyllig och syrlig smak av veteölen. Och kokas upp med grädde, ingefära, vitlök, chili, blekselleri och grön sparris. Servera med nybakat bröd.
Dra bort “skägget” på de musslor där det sticker ut. Knacka försiktigt på musslor som är öppna. Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor.
Skala och hacka vitlök och ingefära.
Koka upp ölen tillsammans med grädden, vitlök och ingefära.
Lägg därefter i musslorna. Täck grytan med lock. Låt musslorna koka ca 5 minuter eller till de öppnat sig. Lyft upp musslorna (släng alla som inte öppnat sig, de kan vara dåliga).
Koka ihop såsen ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och lime.
Strimla bleksellerin fint och dela sparrisen i 3 cm bitar, kärna ur och hacka chilin.
Lägg i musslorna tillsammans med sellerin, sparrisen och chilin, koka upp innan servering.
Till servering
Servera musslorna med nybakat bröd och strö över koriander vid servering.