Nattjästa frallor är ett bra val, det går snabbt och lätt att fixa dessa frukostfrallor. Lite planering bara, förbereda på kvällen och grädda frallorna på morgonen. Har du ingen färskjäst går det att använda torrjäst.
Lös in jästen i vatten, salt, olivolja och honung.
Rör ihop allt med mjölet.
Degen skall vara ganska lös.
Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
På morgonen
Sätt ugnen på 250°C, gärna varmluft.
Bullar:
Förbered med bakplåtspapper på en bakplåt.
Stjälp upp degen försiktigt på ett mjölat underlag,
Tryck till degen försiktigt till rätt tjocklek ca 5 cm, knåda inte.
Skär ut frallorna med en kniv eller degskrapa och för över dessa till bakplåten på en mjölad stekspade.
Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 14 minuter.
Receptanteckningar
Ha en braspanna i botten av ugnen, lägg i några isbitar eller 1 dl vatten så att det under gräddningen bildas vattenånga. Då tar det längre tid att bilda skorpa på de natt jästa frallorna och de jäser upp bättre.