Nattjästa frallor
Nattjästa frallor är ett bra val, det går snabbt och lätt att fixa dessa frukostfrallor. Lite planering bara, förbereda på kvällen och grädda frallorna på morgonen. Har du ingen färskjäst går det att använda torrjäst.
Portioner Förberedelsetid
12frallor 5+5minuter
Tillagningstid
14minuter
Portioner Förberedelsetid
12frallor 5+5minuter
Tillagningstid
14minuter
Ingredienser
Instruktioner
På kvällen
  1. Väg upp vetemjöl i en bunke.
  2. Lös in jästen i vatten, salt, olivolja och honung.
  3. Rör ihop allt med mjölet.
  4. Degen skall vara ganska lös.
  5. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
På morgonen
  1. Sätt ugnen på 250°C, gärna varmluft.
Bullar:
  1. Förbered med bakplåtspapper på en bakplåt.
  2. Stjälp upp degen försiktigt på ett mjölat underlag,
  3. Tryck till degen försiktigt till rätt tjocklek ca 5 cm, knåda inte.
  4. Skär ut frallorna med en kniv eller degskrapa och för över dessa till bakplåten på en mjölad stekspade.
  5. Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 14 minuter.
Receptanteckningar

Ha en braspanna i botten av ugnen, lägg i några isbitar eller 1 dl vatten så att det under gräddningen bildas vattenånga. Då tar det längre tid att bilda skorpa på de natt jästa frallorna och de jäser upp bättre.