Skriv ut recept
Grillad biff med sparris
Grillad biff med sparris
Maträtt Ox
Portioner
portioner
Ingredienser
Tomatvinägrette
Maträtt Ox
Portioner
portioner
Ingredienser
Tomatvinägrette
Grillad biff med sparris
Instruktioner
  1. Ta fram köttet 30 minuter före grillning. Krydda runt om med salt.
  2. Bryt/skär av den nedre torra delen av sparrisen. Pensla sparrisen med olja.
  3. Grilla köttet några minuter per sida. Krydda runt om med 1 krm peppar.
  4. Låt köttet vila ca 5 minuter.
  5. Skär det sedan i stavar/strimlor.
  6. Grilla sparrisen, gärna i en grillwokpanna eller grillform.
  7. Salta lätt.
  8. Skär eller riv salladen i mindre bitar.
  9. Lägg upp på ett fat tillsammans med rucolan.
  10. Dela burratan/mozzarellan med fingrarna och sprid ut på fatet. Fördela ut sparris och det skivade köttet.
  11. Ringla över tomatvinägretten.
Tomatvinägretten
  1. Finhacka tomaterna.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar.
  4. Rör ner tomater, vitlök och basilika.
Till severing
  1. Toppa med basilikablad och hyvlad parmesan.
Translate »