Grillad biff med sparris
Maträtt
Ox
Portioner
2
portioner
Portioner
2
portioner
Ingredienser
2
st
skivor ryggbiff
à ca 150g
1/2
tsk
salt
125
g
grön sparris
olivolja
1/2
krm
svartpeppar
1/2
st
romansallad
1/2
påse
ruccola
à 65 g
100
g
burrata eller buffelmozzarella
Tomatvinägrette
1/2
dl
soltorkade tomater
1/2
st
vitlöksklyfta
1
msk
vit balsamvinäger
1/2
dl
olja
1/2
krm
salt
1/2
krm
peppar
1/2
dl
finhackad basilika
Till servering
basilikablad
hyvlad parmesanost
Instruktioner
Ta fram köttet 30 minuter före grillning. Krydda runt om med salt.
Bryt/skär av den nedre torra delen av sparrisen. Pensla sparrisen med olja.
Grilla köttet några minuter per sida. Krydda runt om med 1 krm peppar.
Låt köttet vila ca 5 minuter.
Skär det sedan i stavar/strimlor.
Grilla sparrisen, gärna i en grillwokpanna eller grillform.
Salta lätt.
Skär eller riv salladen i mindre bitar.
Lägg upp på ett fat tillsammans med rucolan.
Dela burratan/mozzarellan med fingrarna och sprid ut på fatet. Fördela ut sparris och det skivade köttet.
Ringla över tomatvinägretten.
Tomatvinägretten
Finhacka tomaterna.
Skala och finhacka vitlöken.
Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar.
Rör ner tomater, vitlök och basilika.
Till severing
Toppa med basilikablad och hyvlad parmesan.