Vitlöksstekta lammracks med svampfräs och krutonger
Doften av vitlöksstekta lammracks retar de mest bortskämda smaklökar. Till det serveras en varm sallad där knaperstekt shitakesvamp, champinjoner samt lättkokta haricot verts spelar huvudrollen. På toppen brödkrutonger gjorda av surdegsbröd.
Portioner
2portioner
Portioner
2portioner
Ingredienser
Krutonger
Svampfräs
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125°C.
Kött
  1. Salta och peppra köttet. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg i krossade vitlöksklyftor mot slutet.
  2. Lägg köttet på en plåt tillsammans med vitlöken och stek klart mitt i ugnen ca 45 minuter eller till köttets innertemperatur är 60°C.
  3. Låt vila ca 10 minuter innan köttet skivas.
Krutonger
  1. Tärna brödet och rosta det i olivoljan i en het stekpanna. Låt svalna.
Svampfräs
  1. Koka haricots verts i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
  2. Skär svampen i bitar och knaperstek dem i smöret i en stekpanna.
  3. Vänd ner haricots verts mot slutet så att de blir varma. Smaka av med salt och peppar.
Servera
  1. Servera svamp och haricots verts tillsammans med lammracks. Strö över krutonger.