Tekakor
Klassiska tekakor som är fluffiga med goda smak.
Maträtt
Bakning
Keyword
Frukostbullar
,
Tekakor
Portioner
80
Bullar
Tillagningstid
8
minuter
Portioner
80
Bullar
Tillagningstid
8
minuter
Ingredienser
Låt svälla över natten
5
dl
havregryn
1
liter
vatten
Dagen efter
1
liter
mjölk
300
g
margarin
3
dl
socker
2
tsk
salt
200
g
jäst
4
liter
vetemjöl
1
näve
vetekli
, kan uteslutas
Instruktioner
Låt svälla över natten
Låt 5dl havregryn och 1l vatten svälla över natten.
Dagen efter
Ställ ugnen på 225°C
Kavlas ut degen till max 1/2 cm tjocklek.
Ta ut rundlar med ett mått.
Låt jäsa 2 timmar på plåten.
Grädda i 225°C i ca 8 minuter.
Receptanteckningar
Det går att justera antalet bullar i portioner (se ovan) då receptet är ganska stort.