Scones
Vill du fixa frukostbullar snabbt, scones går snabbt och lätt att fixa ihop en tidig morgon. Det bästa är om scones serveras varma.
Portioner Förberedelsetid
8Bröd 10min
Tillagningstid
12min
Portioner Förberedelsetid
8Bröd 10min
Tillagningstid
12min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225-250°C
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
  3. Finfördela det kalla margarinet i mjölblandningen. Margarinet skall inte vara för finfördelat, detta gör sconesen mera saftiga.
  4. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop degen.
  5. Dela degen i två delar.
  6. Klappa eller kavla ut varje del till en rund kaka, drygt en cm tjock.
  7. Skär kakorna i fyra delar.
  8. Nagga dem med en gaffel.
  9. Grädda i 225-250 grader ca 12 minuter
Receptanteckningar

Scones kan även gräddas på spisen i en smord stekpanna utan lock. En scones-kaka i taget gräddas över svag värme. Gräddningstid omkring 6 minuter på varje sida.