Skriv ut recept
Moule marinière
Moule marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Du lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera med frasiga baguetter.
Moule marinière
Maträtt Fisk/Skaldjur
Kök Frankrike
Keyword Musslor
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Fisk/Skaldjur
Kök Frankrike
Keyword Musslor
Portioner
portioner
Ingredienser
Moule marinière
Instruktioner
  1. Borsta musslorna och ta bort skägget. Knacka försiktigt på musslor som är öppna. Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor. Skölj väl och låt musslorna rinna av.
  2. Smält smöret i en gryta stor nog att rymma alla musslor. Tillsätt den hackade schalottenlöken och vitlöken och låt puttra under omrörning någon minut.
  3. Häll i vinet och lägg i kryddbuketten, peppra och låt koka upp. Koka i 2 minuter
  4. Lägg sedan ner musslorna. Låt koka kraftigt i ca 5 minuter under lock.
  5. Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Håll dem varma i en stor uppvärmd skål med lock. Kasta exemplar som inte öppnar sig.
  6. Koka ihop spadet till cirka hälften, lägg ner musslorna igen och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt.
  7. Blanda om försiktigt under en halv minut så att musslorna hinner bli rykande heta igen. Plocka bort kryddbuketten.
  8. Fördela musslor och spad i sopptallrikar. Servera genast med frasiga baguetter.
Receptanteckningar

Kryddbukett kallas för bouquet garni på franska och består av en morotsbit, ett par timjan- och persiljekvistar samt 1-2 lagerblad som är ihopbundna med bomullssnöre.

Translate »