Kyckling med olivkräm
Maträtt
Fågel
Portioner
2
portioner
Portioner
2
portioner
Ingredienser
4
st
potatis
delade i klyftor med rosmarin
2
st
filéer av kyckling
1
tsk
olja
1
st
vitlöksklyfta
salt
peppar
70
g
oliver
2
dl
crème fraiche
200
g
piccolinitomater
1/2
påse
ruccola
à 65 g
rosmarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Värm potatisklyftorna i ca 20 minuter.
Stek kycklingen i oljan med en pressad vitlöksklyfta i en stekpanna ca 10 minuter. Vänd då och då och krydda med salt och peppar.
Hacka oliverna och blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar.
Dela tomaterna.
Servera
Servera kycklingen med potatisklyftor, olivkräm, tomat och ruccola.
Receptanteckningar
Stek gärna kycklingen med timjan.