Gulaschsoppa
  • MaträttOx
Portioner Förberedelsetid
2portioner 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 25minuter
Portioner Förberedelsetid
2portioner 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 25minuter
Ingredienser
Vitlökskräm
Instruktioner
Gör så här
  1. Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta. Skala och tärna selleri och morot.
  2. Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta tillsammans med kryddorna.
  3. Tillsätt färsen och bryn ca 5 minuter.
  4. Tillsätt buljong/fond, vatten och krossad tomat. Låt småkoka under lock ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vitlökskräm
  1. Blanda ihop crème fraiche med riven vitlöksklyfta.
  2. Servera soppan toppad med en klick vitlökskräm tillsammans med nybakade scones. Länk till Scones se nedan.
Receptanteckningar

Tips

Recept på Scones

Mustig och mättande soppa som passar utmärkt att ta med i termos på utflykten.