Grön ärtsoppa
Du kanske tror att det är svårt att göra ärtsoppa? Men det blir inte enklare än så här. Med frysta gröna ärtor, lök, vitlök, grönsaksbuljong och svartpeppar kommer du långt. Toppa med smörstekta krutonger och krämiga ägghalvor. Enkelt och supersmarrigt!
Portioner
2portioner
Portioner
2portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken och vitlöken.
  2. Tillsatt ärtor (spar några ärtor till dekoration), vatten och buljongtärningarna. Låt koka upp och sjud i 3 min.
  3. Tillsatt crème fraiche, smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer, rör om och håll varmt.
Tillbehör
  1. Smält smöret i en stekpanna, stek brödbitarna tills de är gyllene krutonger.
Vitlökskräm
  1. Riv vitlöken och blanda med crème fraiche.
Servera
  1. Servera soppan med några ärtor, en klick vitlökskräm och de smörstekta krutongerna. Strö lite svartpeppar på toppen.
Receptanteckningar

Det går även att servera med en ägghalva på toppen.