Welcome to WebLG.se

Vemdalen, Sverige

VemdalenPictures

Vemdalen eller närmare bestämt Björnrike blev årets skidsemester för oss. Vi har åkt till Lindvallen i flera år men blev sugna på något annat även om Lindvallen är bra. För närvarande finns det 3st ankarliftar som utgår från Björnidet. En sittlift Grizzli Expressen är planerad till december 2010. Det blir två nya backar och liften. Väl uppe i backarna finns det olika svårighetsgrader på pisterna. Backarna är väl utmärkta med färg och namn, detta är tryggt för den ovane åkaren som inte vill komma in på svarta pister. Oberoende av vilken lift man tar kommer man ner till samma utgångspunkt i Björnidet, koppling till barnbackarna finns också. Den längsta backen är ca 2000 m med en höjdskillnad av 440 m. Det finns en transportsträcka mellan liftarna och barnbackarna men problem uppstår då man skall tillbaka. Har man skidvana och inte allt för små barn går det alldeles utmärkt att ta sig mellan de olika pisterna ner mot barnbackarna, det finns gröna backar.


Restauranger

Blir du sen sugen på mat kan jag rekommendera fondue (fredagar) på Björnrikegården. Restaurangen ligger belägen i Björnidet och går att nå både från backen och bilväg.Boende

Stugan vi hyrde var helt ok, belägen ca 300 m från liftarna i Björnidet. Från stugan krävdes bil om man inte vill gå på bilvägen då man skall handla eller till skidskolan. Skall man ta sig till fots är det ganska brant och kan vara problem för de minsta barnen.


Stuga nära Björnidet

Länkar


Här kommer några bra länkar som handlar om Vemdalen

Loading...
Foto