Welcome to WebLG.se

Rom, Italien

RomPictures

Om man åker till Italien kan Rom vara det perfekta resmålet. En mycket vacker stad med sina sevärdheterna som ligger inom behörigt gångavstånd om man så vill. Smala gränder mynnar ut i vackra torg och öppna platser. Här kan man promenera tills benen inte bär längre och då finns det alltid en servering eller liknande att slå sig ner på, kanske tar man en grappa och en espresso.

Vi åkte med Sterling, som fortfarande 2007 var ett flygbolag, kallas idag Cimber Sterling. Vi åkte från Köpenhamn. Från flygplatsen i Rom tog vi en taxi till hotellet. Detta var en färd jag sent kommer att glömma. Det gick i en rasande fart, jag har nog aldrig åkt så fort i en så liten bil i en så stor stad. Vi kom fram till hotellet lite störda och rörda, men allt gick bra. Är man 4 stycken i taxin blir priset bara något dyrare än buss och som sagt förflyttningen kan gå väldigt snabbt.

Jag tror inte jag behöver skriva mera om Rom. Jag hittade en sida som har all information man behöver Allaboutrome. Läs den och sen är det "bar å åk".


Restauranger

Restauranger I Rom, jag vet inte om man kan peka ut någon som är bättre än någon annan. Frågan är nog hur man skall hinna äta på alla innan man ska hem igen. Vi hann inte besöka alla platser vi planerat. Vi missade Trastavere och här handlar det om restauranger och shopping så det får bli en andra tur till Rom.

En vacker stad som man gärna minns och längtar tillbaka till.

Boende

Hotell Smeraldo är ett litet men bra hotell som är beläget centralt, bra 30 till 40 minuters promenad från alla sevärdheter som Spanska trappan, Colloseum, St. Peters kyrkan och fontana di Trevi. Hotellet var nyrenoverat 2007 då vi vistades där och hade 3-glas fönster. Det var bra med ljudisolering då man skulle sova, även om det var små gränder runt hotellet var där en del trafik.

Hotell Smeraldo

Länkar


Här kommer några bra länkar som handlar om Rom

Loading...
Foto