Welcome to WebLG.se

Linux

Linux är ett alternativ till Microsofts operativ-system. Det går väldigt lätt att installera. Jag tycker att det är enklare än Microsoft. Har man en äldre dator kan det vara bra att testa och prova sig fram på denna. Givetvis skall det göras backup på allt material som bilder och dokument innan installationen. Det går att ha både Microsoft och Linux på samma dator. Det som händer är att en extra meny kommer upp vid start så man kan göra ett val.

Linux finns i ett stort antal distributioner, gränssnitten varierar i utformning. Har man vant sig vid en speciell version känner man sig hemma i de flesta andra distar också.


Distributioner

Ubuntu är den vanligaste versionen av Linux men det finns flera Kubuntu och Mandriva dessa två tycker jag liknar Windows mera, men det är en smaksak.

Det har varit tal om att Mandriva skulle försvinna och ersättas av en annan dist. Mageia men båda går att ladda ner fortfarande.

Andra distributioner är PC Linux OS, Xubuntu, OpenSuse och Fedora för att nämna några andra distar.

Som ett program i Linux finns en stor databas med program som går att ladda ner. Jag tror allt finns här, fotoredigeringsprogram, ordbehandling, musikprogram, you name it.

Dock tycker jag det är svårt att vara helt utan Microsoft. Det finns även ett program som heter Wine, detta är som en emulator och flera Windowsbaserade program går att köra via detta.


Länkar


Här kommer några bra länkar som handlar om Linux

Linux