Welcome to WebLG.se
JohnstownPictures

Johnstown, PA, USA

Det är inte alltid man som svensk är utanför Sverige under midsommar. Vi svenskar äter sill och dricker snaps och umgås under midsommar. Jag hade turen/oturen att vara i USA under denna period för några år sedan. Jag var i Johnstown, USA som ligger mellan Washington och Pittsburgh. Jag var där I ett annat ärende men kunde under helgen besöka en motorcykelträff kallad Thunder in The Valley där hela Johnstowns centrum kryllade av motorcyklar, framför allt Harley-Davidson så klart. Jag är själv ingen MC fantast men detta var en upplevelse.

Johnstown verkar vara en ganska grå stad. Staden har en historia som går att beskåda på museum. På 1800 talet var det en rik affärsman som lät bygga en dam en bit ovanför Johnstown som  ett rekreationsområde för för gräddan bland societeten. Under ett kraftigt regn brast damen och stora mängder vatten översvämmade hela staden och många människor omkom i katastrofen. Det finns två museer som beskriver detta och är värda att besöka.

Restauranger

Restauranger finns det gottom från MC Donalds och bättre. Ofta får man komponera maten själv, man beställer kött sedan väljer man tillbehören själv, det kan bli hur många kalorier som helst. En höjdare är kycklingvingar om  jag får välja, ett dussin kycklingvingar stekta i vitlökssmör sitter bra :-)  

Boende

Boende finns det mycket av. Jag har bott på Holliday Inn det är ett mycket bra hotell med god service. Confort Inn däremot har ett lägre pris och du får vad du betalar för. I Somerset har jag bott på Kinghts Inn det är ok, här bor man sedan äter man var man vill.

Länkar


Här kommer några bra länkar som handlar om Johnstown

Loading...
JohnstownPictures
Foto